Brownie z kaszy z figami
Składniki
- 0.75 szklanki kasza gryczana niepalona
- 2 łyżki płatki migdałów
- 10 szt figi suszone
- 50 g olej kokosowy
- 7 łyżek ksylitol
- pół szklanek kakao
- 3 szt jajko
- pół szklanek mleko kokosowe
Przygotowanie:
Krok 1
-kaszę gryczaną gotujemy do miękkości i studzimy
-figi zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 min. Następnie odlewamy wodę i drobno kroimy
-kaszę, jajka, część fig, kakao, słodzik, olej oraz mleko blendujemy na gęsty krem. Na koniec dodajemy resztę pokrojonych fig i mieszamy
-podłóżną blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy masę. Całość posypujemy migdałami
-rozgrzewamy piekarnik do 180C i pieczemy około 45minut