Capuccino
Składniki
masa
- 1.5 opakowania margaryny
- 2 serki waniliowe
- 2 szklanki mleka w proszku
- 4 żółtka
- 4 łyżki kawy
- 1 szklanka cukru
Biszkopt
- 6 jajek
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki
- 3 łyżki kawy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 łyżki oleju
Przygotowanie:
Krok 1
Biszkopt:
Ubijamy białka i dodajemy cukier. Ubijamy dalej żółtka, następnie dodajemy kawę (rozpuszczalną lub zwykłą), olej a na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Smarujemy blachę masłem, obsypujemy bułką tartą i pieczemy w temperaturze 180 stopni około 30 minut.
Krok 2
Masa do biszkoptu:
Masło ubijamy z cukrem na pulchną masę. Dodajemy żółtka, kawę, serki, mleko w proszku i dokładnie ubijamy mikserem.
Krok 3
Upieczony i wystudzony biszkopt przekroimy na pół. Smarujemy masa jeden placek, przekładamy drugi placek i też smarujemy. Na górę sypiemy kawą rozpuszczalną. Żeby ciasto było bogatsze, można dodać do masy bakalie typu rodzynki lub inne. Ciasto gotowe. Potrzebna duża blacha. Smacznego !!