Ciasto Jogurtowe z malinami
Składniki
- 4 szt jajka
- 0.5 szklanki oleju kokosowego
- 1.5 szklanki mąki owsianej (można połączyć z ryżową czy kukurydzianą)
- 180 g jogurtu naturalnego lub greckiego
- 0.5 szklanki brązowego cukru
- 2 łyżeczki skórki z cytryny
- 2 szklanki owoców (u mnie malin i jeżyn)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia Galeo
- 0.25 łyżeczki soli
Przygotowanie:
Krok 1
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
Krok 2
Przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i solą. W większej misce mieszamy cukier z jogurtem, skórką z cytryny i jajka.
Krok 3
Dodajemy suche składniki do mokrych (nie wszystko na raz, najlepiej dodawać po 2 łyżki i mieszać).
Krok 4
Wlewamy olej i łączymy wszystkie składniki za pomocą łyżki. Następnie wsypujemy owoce i jeszcze raz mieszamy.
Krok 5
Wkładamy ciasto na 30 minut (sprawdzamy patyczkiem czy jest już gotowe). Czekamy aż ostygnie i gotowe.