Ciasto ucierane z borówkami

Dodany przez: Anioly w kuchni (więcej moich przepisów)

Środek lata a to oznacza, że nadszedł czas na borówki. Są wszędzie....ale cena tego roku zwala z nóg przynajmniej w naszym rejonie.A my mamy jeszcze tyle pomysłów na wykorzystanie ich. Coż mimo to jak tu się nie skusic:) Ciasto jest szybkie i banalnie proste...takie lubie;)))
Obejrzane: 603
Porcje: 10
Przygotowanie: 60 min
Trudność:

Składniki

  • 1,5 szklanek mąki tortowej
  • 3/4 szklanek cukru
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanek oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka borówek

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Jajka ubijać mikserem z cukrem około 10 min, potem pomału wlewać oliwę i znowu ucierać piec minut. Mąkę zmieszać z proszkiem i dodawać do masy mieszając już łyżką ,nie mikserem. ,wylać do blaszki 20x20 cm. Położyć na wierz owoce nie za dużo około 1 szklanki. Piec 180 stopni około 40 minut.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×