Ciasto weekendowe

Dodany przez: Mikulina (więcej moich przepisów)

Bardzo proste, szybkie w wykonaniu ciasto na ciepły jesienny weekend:-)
Obejrzane: 633
Porcje: 10
Przygotowanie: 60 min
Trudność:

Składniki

  • 500 g Mieszanka Piernika Kętrzyńskiego
  • 1 szklanka woda
  • 100 ml oleju
  • 150 g gorzkiej czekolady

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Przygotować ciasto wg przepisu na opakowaniu:
zawartość opakowania starannie wymieszać z wodą.

Krok 2

Dodać 100 ml oleju i ponownie dokładnie wymieszać

Krok 3

Przełożyć ciasto do przygotowanej wcześniej formy (wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą). Odstawić na 15 minut.

Krok 4

Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C na 45-60 minut.

Krok 5

Upieczone ciasto pozostawić do wystudzenia.

Krok 6

Przygotować polewę: rozpuścić czekoladę gorzką, dodać odrobinę masła i mleka.

Krok 7

Ostudzone ciasto polać polewą.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×