Wielkanocny mazurek z masą krówkową
Składniki
Ciasto
- 300 g mąki pszennej
- 50 g cukru pudru
- 250 g margaryny
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki wody
Masa
- 1 puszka masy krówkowej
- 3 łyżki kakao
- 3 łyżki margaryny
- 2 łyżki likieru czekoladowego
Przygotowanie:
Krok 1
Ze składników zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w folię aluminiową i włożyć na pół godz. do lodówki. Następnie podzielić na dwie części wyłożyć do blaszek o wym. 24x29cm, nakłuć widelcem. Każdą piec ok. 10 min w temp. 180st. Ostudzić.
Krok 2
Masę krówkową, margarynę oraz kakao przełożyć do garnka, mieszając, podgrzewać ok. 8 min. Masą przełożyć ciasto, posmarować wierzch. Udekorować wg uznania.