Czekoladowy zajączek
Składniki
- 1 jajko
- 70 g margaryny
- 4 łyżki cukru
- 1 łyżka kakao
- 8 łyżek mąki pszennej
- 0.5 łyżeczki prosz do pieczenia
Przygotowanie:
Krok 1
Żółtko utrzeć z cukrem i margaryną, dodawać małymi porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao i dokładnie wymieszać ciasto.
Dodać ubite na sztywno białka i delikatnie połączyć za pomocą łyżki. Ciastem napełnić dokładnie foremkę (dobrze wypełnić uszy) do 2/3 wys foremki.
Piec w 160 st około 25 min. Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy jest już upieczone.
Po wyjęciu zostawić na 10 min i wyjąć zajączka z formy i wystudzić na kratce. Zimnego udekorować wg własnego pomysłu.