Muffiny kokosowe
Składniki
- Składniki suche:
- 270 g mąki
- 130 g cukru
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 132 g wafelków kokosowych
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- Składniki mokre:
- 1 szklanka mleka
- 100 ml oleju
- 1 duże jajko
- kilka kropel likieru kokosowego
- Dodatkowo
- wiórki kokosowe
Przygotowanie:
Krok 1
W jednej misce łączymy ze sobą wszystkie mokre składniki, a w drugiej suche. Wafelki kokosowe kruszymy i dodajemy do składników suchych. Do składników mokrych dodajemy składniki suche i mieszamy do całkowitego połączenia się składników. Foremki do muffinek napełniamy ciastem do 3/4 ich wysokości. Wierzch posypujemy obficie wiórkami kokosowymi i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200'C. Pieczemy przez 20-25 minut. Studzimy na kratce.