Sernik na ciastkach
Składniki
- 1 kg twarogu póltłustego
- 20 dkg margaryny
- 1 szklanka cukru
- 3 jajka
- 1 szt budyniu śmietankowego
- 0.25 łyżeczki aromatu smietankowego
- 3 opakowania herbatników
- 10 dkg masła
- 10 dkg cukru
- 2 łyżki mleka
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Przygotowanie:
Krok 1
Ser przekręcić przez maszynkę 2 razy.
Włożyć do garnka i rozpuszczać na małym ogniu dodając wszystkie składniki oprócz budyniu i zapachu- ciągle mieszać.
Do jednolitej masy dodać suchy budyń,zagotować a po zdjęciu z ognia dodać odrobinę zapachu.
Na głębszej tacy ułożyć połowę dużych herbatników można użyć więcej wtedy ciasta będzie więcej do podziału ale będzie niższe co nie przeszkadza i wyłożyć gorący twaróg.
Od razu przykryć pozostałymi herbatnikami i pozostawić do wystudzenia.
Polewa:
Masło,cukier,mleko,kakao oraz makę ziemniaczaną włożyc go garnuszka i dopiero wtedy postawic go na gaz.Ciągle mieszając doprowadzić do rozpuszczenia wszystkich składników.Gorącą polewą posmarować wierzch sernika i odstawić do całkowitego wystudzenia.Następnie sernik wstawic do lodówki by stężał.