Sernik z białą czekoladą i żurawiną

Dodany przez: KrainaSosny (więcej moich przepisów)

Sernik z białą czekoladą i żurawiną - przepis.
Obejrzane: 1720
Porcje: 12
Przygotowanie: 45 min
Trudność:

Składniki

spód

  • 250 g czekoladowych herbatników
  • 90 g roztopionego masła

masa

  • 250 g twarogu
  • 250 g mascarpone
  • 250 g białej czekolady
  • 220 g suszonej żurawiny
kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Ciastka umieścić w pojemniku blendera i zetrzeć na drobny pył i dokładnie wymieszać z masłem. Gotową mieszanką wyłożyć dno tortownicy o średnicy 20 cm. Wstawić do lodówki.

Krok 2

W tym czasie przygotować masę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, odstawić. Twaróg ucierać mikserem na niskich obrotach, dodać mascarpone, żurawinę a na koniec białą czekoladę. Dokładnie wymieszać. Gotową masę wylać na schłodzony spód. Całość owinąć folią i wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin.

Smacznego! :)

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×