Sernik z kokosem
Składniki
- 1 kg sera białego
- 500 ml mleka
- 4 łyżki oleju
- 2 budynie śmietankowe
- 30 dkg cukru
- 5 żółtek
- 0.4 szklanki mąki
- 0.5 szklanki cukru
- 0.5 opakowania margaryny
- 1 jajko
- 1 żółtko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Krok 1
Zagnieść ciasto kruche i wyłożyć na blachę / maka, 1/2 szklanki cukier, 1/2 margaryny, 1 jajka, j zoltko, proszek do pieczenia 1 łyżeczka/.
Krok 2
er przekręcić przez maszynkę. Budyń rozrobić w mleku, żółtka utrzeć z cukrem. Do żółtek, dodawać kolejno wszystkie składniki, połączyć za pomocą miksera. Masę serową wylać na ciasto i piec przez godzinę w 170 stopniach.
Przygotować pianę z białek, które nam pozostały z dodatkiem 3 łyżek cukru. Ubitą pianę połączyć z kokosem (15 dag), wyłożyć na ser i zapiec na złoty kolor około 15 -20 minu