Szybkie ciasto z rabarbarem i truskawkami
Składniki
- 4 szt jajka
- 0.33 szklanki cukier trzcinowy
- 0.5 szklanki olej rzepakowy
- 1 szklanka mąka żytnia
- 1.5 łyżeczki soda
- 1 łyżka cukier waniliowy
- 250g g truskawki
- 250 g rabarbar
Przygotowanie:
Krok 1
Białka oddzielić od żółtek.
Ubić białka, a potem stopniowo dodawać cukier.
Następnie dodajemy żółtka.
Dolewamy olej i dalej miksujemy.
Teraz pora na suche składniki. Dosypujemy mąkę, cukier waniliowy, sodę. Mieszamy delikatnie.
Na końcu dodajemy pokrojony w małe kawałki rabarbar oraz truskawki.
Krok 2
Wszystko razem mieszamy i wylewamy na blaszkę.
Pieczemy w 180st.C ok. 40-50 minut.