Torcik czekoladowy z truskawkami
Składniki
- 180 g jogurtu naturalnego
- 200 g serka śmietankowego
- 6 łyżek cukru brązowego
- 1.5 łyżki kakao
- 1.5 łyżeczki żelatyny
- 50 ml wody
- 250 ml kremówki
- 6 szt truskawki świeże
Przygotowanie:
Krok 1
Serek, jogurt, cukier, kakao dokładnie wymieszać.
Żelatynę namoczyć w wodzie, podgrzać do rozpuszczenia i letnią wlać do masy serowej i wymieszać.
Zimną kremówkę ubić na sztywno i dodając po łyżce delikatnie wmieszać do masy serowej.
Foremkę wyłożyć na bokach i na dnie papierem do pieczenia i wylać masę. Odłożyć do lodówki do stężenia na 6 h. Po wyjęciu z formy udekorować startą czekoladą, serduszkami i świeżymi truskawkami. Foremka o średnicy 15 cm.