babeczki czekoladowe z bananem
Składniki
- 2 szt dojrzałe banany (ok. 230 g)
- 60 g brązowego cukru pudru
- 130 g mąki kukurydzianej
- 110 g mąki ziemniaczanej
- 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
- 1 szczpyta soli
- 80 ml oleju
- 30 g kakao
- 1 szt jajko
Przygotowanie:
Krok 1
Banany umieścić w misce. Dodać olej, jajko, esencję waniliową i zmiksować dokładnie blenderem. Do drugiej miski przesiać obie mąki, kakao, proszek do pieczenia i połączyć z solą oraz cukrem. Do mokrych składników dodać suche i zamieszać lekko, tylko do połączenia składników. Gotowe ciasto przełożyć do formy na babeczki i piec w 180ºC przez 20 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć i odstawić na kratkę do wystudzenia. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.