Batoniki z czekoladowych płatków
Składniki
- 100 g gorzka czekolada
- 2 szklanki czekoladowe płatki
- 2 łyżki miód
- 1 łyżka masło
- 1 łyżka kakao
Przygotowanie:
Krok 1
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Małą keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy do niej czekoladę.
Krok 2
W rondelku umieszczamy masło i miód i chwilę podgrzewamy. Dosypujemy kakao i mieszamy.
Krok 3
Płatki (np. Lubella Mlekołaki Choco Kulki) wsypujemy do miski, a następnie wlewamy do niej wcześniej przygotowaną masę i mieszamy.
Krok 4
Płatki przekładamy do keksówki z czekoladą. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Krok 5
Dzielimy na porcje.