Batoniki z czekoladowych płatków

Dodany przez: maspex (więcej moich przepisów)

Doskonała przekąska na drugie śniadanie.
Obejrzane: 468
Porcje: 10
Przygotowanie: 120 min+
Trudność:

Składniki

  • 100 g gorzka czekolada
  • 2 szklanki czekoladowe płatki
  • 2 łyżki miód
  • 1 łyżka masło
  • 1 łyżka kakao

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Małą keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy do niej czekoladę.

Krok 2

W rondelku umieszczamy masło i miód i chwilę podgrzewamy. Dosypujemy kakao i mieszamy.

Krok 3

Płatki (np. Lubella Mlekołaki Choco Kulki) wsypujemy do miski, a następnie wlewamy do niej wcześniej przygotowaną masę i mieszamy.

Krok 4

Płatki przekładamy do keksówki z czekoladą. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.

Krok 5

Dzielimy na porcje.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×