Bezglutenowe ciastka z masłem orzechowym.
Składniki
- 230 g masła orzechowego bez soli i bez cukru
- 220 g bezglutenowych błyskawicznych płatków owsianych
- 70 g cukru
- 2 szt jajka
- 0.5 łyżeczki soli
Przygotowanie:
Krok 1
Masło orzechowe wymieszaj z jajkiem, cukrem i solą. Dodaj płatki owsiane i wyrabiaj do połączenia wszystkich składników.
Krok 2
Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem.
Krok 3
Z ciasta uformuj 12 kulek, potem spłaszcz do grubości 1 cm. By uzyskać kratkę, do spłaszczenia używam drewnianego tłuczka do mięsa.
Krok 4
Ciastka piecz w temperaturze 170 stopni Celsjusza z termoobiegiem 17 minut. Wyłącz piekarnik, pozostaw jeszcze 5 minut w piekarniku, potem wyjmij.