Bezglutenowe ciastka z masłem orzechowym.

Dodany przez: malgorzata.agnieszka (więcej moich przepisów)

ciastka w stylu amerykańskim słodko-słone
Obejrzane: 1764
Porcje: 12
Przygotowanie: 60 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 230 g masła orzechowego bez soli i bez cukru
  • 220 g bezglutenowych błyskawicznych płatków owsianych
  • 70 g cukru
  • 2 szt jajka
  • 0.5 łyżeczki soli

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Masło orzechowe wymieszaj z jajkiem, cukrem i solą. Dodaj płatki owsiane i wyrabiaj do połączenia wszystkich składników.

Krok 2

Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem.

Krok 3

Z ciasta uformuj 12 kulek, potem spłaszcz do grubości 1 cm. By uzyskać kratkę, do spłaszczenia używam drewnianego tłuczka do mięsa.

Krok 4

Ciastka piecz w temperaturze 170 stopni Celsjusza z termoobiegiem 17 minut. Wyłącz piekarnik, pozostaw jeszcze 5 minut w piekarniku, potem wyjmij.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×