Brownie z truskawkami i lodami
Składniki
- 100 g cukru
- 25 g brązowego cukru
- 50 g mąki
- 60 g gorzkiej czekolady
- 60 g masła
- 1 łyżka kakao
- 1 jajko
- 1 łyżka miodu
- 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 150 g truskawek
- lody
Przygotowanie:
Krok 1
W rondlu umieścić masło z cukrem jasnym i ciemnym, czekoladą oraz golden syrup. Podgrzewać do dokładnego rozpuszczenia składników. Zdjąć z palnika. Jajka umieścić w misce i roztrzepać przy pomocy widelca. Do masy czekoladowej dodać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i dobrze wymieszać. Na koniec dodać jajko, połączyć. Ciasto przełożyć do foremek na muffiny (lub innych). Piec 10-15 minut w 180ºC. Podawać z truskawkami i lodami.