Burger z marynowanym śledziem
Składniki
- beczka śledzi filety z suszonymi pomidorami 550 g SEKO
- 4 bułki (ulubione)
- 8 suszonych pomidorów w oleju
- Świeża roszponka
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki ketchupu
- 3 – 4 szczypty mielonej papryczki chilli lub kawałek świeżej papryczki drobno posiekanej
Przygotowanie:
Krok 1
Do miseczki wkładamy majonez, ketchup oraz chilli. Dokładnie mieszamy i odstawiamy.
Krok 2
Bułki kroimy na pół i opiekamy na patelni grillowej aż się przyrumienią.
Krok 3
Połówki bułek smarujemy sosem, kładziemy na nim roszponkę oraz filety śledziowe.
Krok 4
Na filetach układamy po dwa suszone pomidory, ponownie dodajemy trochę roszponki, polewamy sosem.
Krok 5
Każdego burgera przykrywamy drugą częścią chrupiącej bułki i zajadamy.