Pieczony łosoś
Składniki
- 300 g filetu z łososia
- 1 łyżka miodu wielokwiatowego
- 0.5 limonki
- 0.5 łyżeczki kolendry liofilizowanej
- 1 łyżeczka musztardy w proszku
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Krok 1
Miód, sok z limonki, kolendrę i musztardę dokładnie ze sobą mieszamy. Łososia nacieramy solą i pieprzem. Następnie polewamy go z każdej strony marynatą (staramy się pozostawić trochę marynaty na wierzchu ryby, aby nie spływała). Piekarnik nagrzewamy do 200°C. Łososia zawijamy w kopertę z folii aluminiowej i pieczemy przez 14-15 minut. Po wyjęciu sprawdzamy widelcem. Jeśli łatwo wchodzi to znaczy, że łosoś jest gotowy. Podajemy od razu. Smacznego!
Krok 2
Więcej smakowitości na http://panismaczna.com i http://fb.com/PaniSmaczna. Zapraszam!