Ceviche z łososia
Składniki
- 1 kg filet z łososia
- 1 czerwona cebula drobno posiekana i wypłukana w zimnej wodzie
- 1 papryczka jalapeno drobno posiekana
- 0.25 szklanki soku ze świeżych limonek
- 2 łyżki soku z pomarańczy
- 1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1 łyżeczka soli
- 0.5 łyżeczki cukru lub miodu
- 2 pomidory drobno posiekane
- 0.25 szklanki posiekanej świeżej kolendry
Przygotowanie:
Krok 1
Rybę pokroić w kostkę
Krok 2
Zmieszać wszystkie składniki oprócz pomidorów (to ważne, bo hamują proces marynowania ryby).
Krok 3
Wymieszane składniki połączyć z rybą i wstawić do lodówku na min. 30 min - max 2 godziny
Krok 4
Dodać pomidory, doprawić i podać
Krok 5
Delektować się:)