Carbonara z mascarpone

Dodany przez: Anna | Studio Kuchnia (więcej moich przepisów)

Tagliatelle z mascarpone z dodatkiem suszonych pomidorów i szpinaku. Jest to wspaniała wariacja klasycznej carbonary na bazie jajek i parmezanu.
Obejrzane: 740
Porcje: 4
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • 500 g tagliatelle
  • 300 g macarpone
  • 400 g szpinaku
  • 100 g posiekanych suszonych pomidorów
  • 200 g boczku
  • 4 jaja
  • 1 szalotka
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Tagliatelle ugotować w osolonej wodzie.
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanej patelni z oliwą. Szalotkę i czosnek obrać oraz posiekać, dodać do boczku i zeszklić. Dusić przez 5 minut na małym ogniu. Następnie dodać szpinak, wymieszać i dusić aż listki zmiękną.

Krok 2

W misce wymieszać mascarpone z jajkami, doprawić solą i dużą ilością pieprzu. Dodać do szpinaku i dusić jeszcze przez 5 minut. Na koniec wrzucić suszone pomidory.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×