Gnocchi z jarmużem i kurczakiem
Składniki
- 500 g gnocchi
- 100 g jarmużu
- 200 g piersi kurczaka
- 100 g sera lazur
- 200 g jogurtu greckiego
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 1 łyżeczka ziołowej przyprawy do pizzy
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól
Przygotowanie:
Krok 1
Ser lazur ( z porostem niebieskiej pleśni) i kurczaka kroimy w kostkę. Mięso przekładamy do małej miseczki i mieszamy z oliwą, ziołami i solą.
Do niedużego rondelka przekładamy jogurt grecki i ser lazur. Podgrzewamy i mieszamy dopóki ser się nie rozpuści. Odstawiamy z gazu.
Gnocchi gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na dużej patelni obsmażamy kurczaka, po czym dodajemy pokrojony jarmuż. Chwilę razem smażymy, następnie dodajemy ugotowane gnocchi . Po około 3-4 minutach odstawiamy z gazu, polewamy sosem z sera lazur i mieszamy.
Podajemy od razu.
Smacznego!
Krok 2
Na więcej pyszności zapraszam na stronę http://panismaczna.com i https://www.facebook.com/PaniSmaczna :)