Zapiekanka z warzyw – pasternak, bataty i seler

Dodany przez: królestwo garów (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 2659
Porcje: 4
Przygotowanie: 60 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 200 g seler
  • 400 g pasternak
  • 500 g bataty
  • 300 g szalotki
  • 1 szt czosnek
  • gałązka rozmarynu
  • tymianek
  • pieprz młotkowany z kolendrą
  • olej

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Warzywa umyć, obrać i pokroić w kostkę o boku 3 x 3 cm.
Czosnek i cebulki obrać, większe cząstki podzielić na pół.
Ułożyć w formie do zapiekania, dodać przyprawy i zioła.

Krok 2

Polać olejem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 minut a następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec około 10-15 minut, to już zależy od nas czy wolimy warzywa twardsze czy bardziej rozgotowane.
Można ją podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsa.
Użyłam czosnek wędzony - polecam - piękny zapach.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×