Kasza jaglana z goji i tofu na ostro
Składniki
- 0.5 szklanki kaszy jaglanej
- duże tofu
- 3 ząbki czosnku
- 1 jarmuż
- 1 papryka
- szczypiorek
- 1 garść rozmarynu
- 3 łyżki sosu sojowego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki jagód goji
- sól do smaku
- 2 garście fasoli
Przygotowanie:
Krok 1
;))) tofu kroimy na kawałki marynujemy w sosie sojowym z oliwą z oliwek, świeżym rozmarynem, chilli. czosnkiem,
Krok 2
kaszę jaglaną gotujemy z odrobiną soli i garścią jagód goji, które nadadzą jej słodkości. tofu wrzucamy na patelnię smażymy dodając paprykę, cebulę - gdy tofu się usmaży dodajemy kaszę jaglaną i szczypior, fasolę - podajemy - smacznego ;)