Naleśnikowe stożki
Składniki
- 20 dkg mąki
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka kokosowego
- 1 szklanka śmietany
- 8 łyżek wiórków kokosowych
- sól
- olej do smażenia
- 400 g serka waniliowego
- 6 łyżek dżemu pomarańczowego
- 2 banany
- 4 połówki brzoskwiń
- 5 plastrów ananasa
- skórka pomarańczowa
Przygotowanie:
Krok 1
Jajka, śmietanę i mleko kokosowe zmiksować z przesianą mąką.
Krok 2
Dodać szczyptę soli i 4 łyżki wiórków kokosowych.
Krok 3
Odstawić na 30 minut.
Krok 4
Po 30 minutach na rozgrzanym na patelni oleju usmażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor.
Krok 5
Usmażone naleśniki posmarować serkiem waniliowym i obłożyć częścią pokrojonych owoców. Zwinąć w rożki.
Krok 6
Wierzch posmarować podgrzanym dżemem pomarańczowym i obsypać resztą wiórków kokosowych uprażonych na suchej patelni.
Krok 7
Udekorować skórką pomarańczową.
Krok 8
Podawać z pozostałymi pokrojonymi owocami.