Leczo z cukinią i kiełbasą
Składniki
- 1 pałka kiełbasy podwawelskiej
- 3 szt duże cebule
- 1 szt średnia cukinia
- 3 szt papryki (najlepiej każda w innym kolorze)
- 1 pomidorów
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 0.5 łyżeczki ostrej papryki
- sól. pieprz świeżo mielony do smaku
- olej do smażenia
Leczo z cukinią
Przygotowanie:
Krok 1
wszystkie składniki kroimy w kostkę.
po kolei obsmażamy: kiełbasę, cebule, paprykę i przekładamy do garnka. całość zasypujemy papryką i dodajemy czosnek, podlewamy odrobiną wody (tak aby nic się nie przypaliło) w między czasie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię - dusimy pod przykryciem 10min.
dodajemy pomidory z puszki,całość mieszamy i doprawiamy do smaku, solą, pieprzem i ewentualnie jeszcze raz papryką - dusimy pod przykryciem aż papryka i cukinia będzie miękka.
Podawać z pieczywem.