Pierogi z łososiem i musem dyniowo- śliwkowym.
Składniki
- 300 g filet z łososia
- 3 szklanki mąki pszennej
- pół szklanek wody
- 3 łyżki sosu sojowego
- 100 g sera gorgonzola
- soli
- pieprzu kolorowego
- 3 szt śliwki
- pół dyni
- 3 łyżki miodu
- 1 łyżeczka cynamonu
- 0.5 szt sok z cytyny
Przygotowanie:
Krok 1
Każdo ślonsko baba czy to modo czy to staro lubi rychtować (przygotowywać) żarcie do swojygo chopa i bajtli (dzieci). Jak wiadomo każdy hajer(górnik) po fajrancie(po pracy) lubi wszamać łobiod (jeść obiad), a każdo śląsko baba powinna mu go narychtować (powinna mu go przygotować)
PIEROGI I ŁOSOSIEM Z MUSEM ŚLIWKOWO-DYNIOWYM
Przepis:
Ciasto:
• 3 szolki mąki (3 szklanki wody)
• Halba szolki wody (pół szklanki wody)
• Trocha soli do ciasta
Nadzienie:
• 1 filet z łososia ok 300 gram
• 3 wiosła sosu sojowego
• 100 gram syra gorgonzola
• Trocha pieprzu kolorowego
• Trocha soli
Omasta (sos)
• 3 aprikołzy ( śliwki)
• Halba wiely dynji (pół dużej dyni)
• 3 wiosła miodu (łyżki )
• 1 wiosło cynamonu (łyżkę)
• Sok z halby cytryny (z połówki)
Nadzienie: Ryba wciepać do gorkiego z sosem sojowym (wrzucić do wrzątku) i czekać aż się uważy, (aż się ugotuje) wywalić z gora – wystydzić. ( wyciągnąć z garnka) Ryba i syr rozdziabać blynderem. Pomerdać (pomieszać), doprawić solą pieprzem. Fajrant – gotowe.
Omasta: Aprikołzy podziabać szpadlem(widelcem), wciepać do gora i dać na fajer (włożyć do garnka i podgrzewać na kuchence). Dynja oczyścić z hasi (usunąć pestki), pokroić w drobniusieńko kostka, dociepać do aprikołzy, wloć miód, sok z cytryny i dusić tak wiela czasu aż szysko odparuje (dusić tak długo aż wszytsko odparuje).
Ciasto: Mąka Ciepąć na stolnica, zrobić w nim dziuro i po lekku loć ciepło woda, wciepać trocha soli. Potym macoć ciasto az bydzie glanc godkie (wyrabiać). Nudelkulą rozkulać (wałkiem rozwałkować) cyńko ciasto i ciachać szolkom wiele koła (wycinać szklanką). Każde z łosobna nadziać rybą z syrem, zaklepić. Jak wszystkie bydom wyrobione, wciepać je na gorko woda. Poczekać aż wypłyną na wierch (na górę). Na talerzu podać gorkie pierogi z synja i aprikołzą - maszkecić (delektować) i wcinać (jeść) do końca.