Słone dyniowe racuszki z dodatkiem imbiru i surowej wędzonej szynki

Dodany przez: widzimrka (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 536
Porcje: 3
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 0.5 kg startej dyni
  • 2 jajka
  • kilka łyżek mleka
  • mąka
  • odrobina soli
  • 1 łyżka startego świeżego imbiru
  • szczypta słodkiej papryki w proszku
  • 4 plasterki surowej, koniecznie wędzonej szynki + do podania
  • ricotta do podania

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Wymieszać składniki na ciasto (dynię, jajka, mleko, sól), dodając tyle mąki, żeby miało odpowiednią konsystencję. Dodać paprykę w proszku, imbir, pokrojoną w paseczki szynkę (koniecznie wędzoną - suszonej w ogóle w cieście nie czuć).

Krok 2

Smażyć na patelni (można bez tłuszczu).

Krok 3

Podawać z ricottą i plasterkami wędzonej szynki.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×