Spaghetti 3 sery z rukolą
Składniki
- 1 opakowanie makaronu spaghetti
- 2 łyżki mascarpone
- 100 g sera z niebieską pleśnią
- spora garść sera długodojrzewającego
- 1/3 szklanki mleka
- 1 ząbek czosnku
- 2 garści rukoli
- oliwa
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Krok 1
Makaron gotujemy al dente. Czosnek kroimy w plasterki i chwilę smażymy na oliwie. Po chwili dodajemy mascarpone, mleko, sól, świeżo mielony pieprz i dokładnie mieszamy. Następnie dorzucamy pokruszony ser pleśniowy i starty bursztyn. Mieszamy, aż do uzyskania rzadkiego sosu. Dokładamy do tego makaron i od razu umytą rukolę. Na talerze wykładamy makaron, możemy posypać go jeszcze pokruszonym serem pleśniowym, bursztynem i jeszcze raz sypnąć świeżo mielonym pieprzem.
2 komentarze: