Przepis na aromatyczne pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z orzechami pekan serem pleśniowym i cebulką
Składniki
- • 1 opakowań opakowanie Pierogów z kapustą i grzybami JAWO
- • 1 łyżek Łyżka masła
- • 1 szt mała cebulka
- • Kilkanaście szt orzechów Pekan
- • 150 g g sera z niebieską pleśnią
Przygotowanie:
Krok 1
Przygotowanie:
Pierogi ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Pokrój drobno cebulkę i zeszklij na rozgrzanym na patelni maśle. Ugotowane pierogi odsącz z wody i smaż z każdej strony na złoty kolor. Rozdrobnij ser pleśniowy, posiekaj orzechy pekan i dodaj do pierogów. Podawaj, gdy pierogi będą mieć chrupiącą skórkę, a ser leciutko się roztopi.
Wskazówka:
Gotowe danie możesz posypać dodatkowo posiekanymi orzechami pekan
Smacznego!
jawo.pl