Spaghetti w szafranowym sosie z owocami morza
Składniki
- 500 g Makaron Malma Spaghetti
- 200 g Mieszanka owoców morza
- szczypt Szafran
- 100 ml Białe wino
- 50 g Groszek zielony
- 0.5 Papryka czerwona
- 1 szt Cebula czerwona
- 100 ml Masło
- 1 szczpyta Sól
- 1 szczpyta pieprz
- 1 łyżka Oliwa z oliwek
- 1 garść Natka pietruszki
- 0.5 szt Cytryna
Przygotowanie:
Krok 1
Szafran namaczamy w winie. Makaron gotujemy wg zaleceń producenta.
Na oliwie z oliwek przesmażamy owoce morza oraz groszek, posiekaną cebulę i paprykę .
Krok 2
Dodajemy wino z szafranem i dusimy przez chwilę. Dołączamy do tego makaron i zimne masło.
Krok 3
Całość mieszamy aż makaron pokryje się sosem. Podajemy posypane natką pietruszki i z cząstką cytryny.