Tagliatelle z łososiem w białym sosie by Darek Kuźniak dla Crock-Pot
Składniki
- 400 g filetu z łososia
- 200 g śmietany 20%
- 200 ml bulionu warzywnego
- 1 pęczek świeżego koperku
- 1 łyżka kaparów
- 20 g parmezanu
- szczypt białego pieprzu
- 1 opakowanie makaronu tagiatelle
Przygotowanie:
Krok 1
Pokrojonego w kostkę łososia, przełóż do wolnowaru, zalej bulionem, dodaj śmietanę, kapary oraz pieprz biały. Przykryj pokrywą wybierz tryb High i ustaw czas na 2 godziny.
Krok 2
Tagliatelle ugotuj w oddzielnym garnku, w osolonej wodzie. Ugotowany makaron przełóż do wolnowaru. Dodaj parmezan tarty drobno oraz siekany koperek. Wymieszaj.
Krok 3
* Do dekoracji można użyć pomidorków cherry.