Zapiekane awokado z tofu i serem kozim

Dodany przez: Lychasmakow (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 940
Porcje: 2
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 szt awokado
  • 0.33 opakowania tofu
  • 25 g sera koziego
  • 5 szt pomidorków koktajlowych
  • 1 garść orzechów włoskich
  • 0.33 pęczka pietruszki zielonej
  • szczypt sól ziołowa
  • szczypt pieprz
  • łyżek oliwy

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Na oliwie podsmażamy pokrojone w kostkę tofu.

Krok 2

Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę i wyciągamy łyżeczką 1/2 masy. Masę awokadową, pomidorki koktajlowe i ser kozi kroimy w kosteczkę.

Krok 3

W miejsce po pestce nakładamy tofu, awokado, pomidorki, ser kozi i orzechy. Całość oprószamy solą ziołową i pieprzem.

Krok 4

Przygotowane awokado zapiekamy w rozgrzanym piekarniku przez 10 min. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×