Ziemniaki z patelni
Składniki
- 1 kg ziemniaków
- 2 cebule
- 4 jajka
- 3 łyżki masła
- 100 g korniszonów
- 100 g cebulek perłowych w occie
- 1 łyżeczka kminku
- 2 liście laurowe
- 2 łyżki pietruszki
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Krok 1
Ziemniaki obrać i umyć. Pokroić w cienkie plasterki. Cebule obrać i pokroić w krążki.
Krok 2
Na dużej patelni podgrzać masło. Wrzucić ziemniaki z cebulą, kminek, liście laurowe, sól i pieprz. Piec na złoty kolor przez 20 minut. Dodać korniszony i cebulki perłowe, wymieszać.
Krok 3
Na osobnej patelni upiec jajka sadzone z solą i pieprzem. Podać od razu na gorąco z ziemniakami, posypać posiekaną pietruszką.
Smacznego!