Independence shake czyli amerykański milkshake z borówek, malin i banana z masłem orzechowym
Składniki
- 100 g borówki amerykańskiej
- 100 g malin
- 100 g banana
- 2 łyżki lodów waniliiowych lub jogurtu greckiego
- 1 łyżka masła orzechowego
- 180 ml mleka
- kilka gwiazdek MilkyWay lub batonik MilkyWay
Przygotowanie:
Krok 1
W trzech pojemniczkach umieścić oddzielnie owoce: borówki, maliny i banana. Do każdego z nich wlać po 60 ml mleka. Do borówek oraz malin dodać po łyżce lodów waniliowych lub jogurtu greckiego. Natomiast do pojemniczka z bananem i mlekiem jedną łyżkę masła orzechowego.
Krok 2
Zawartość każdego pojemniczka zmiksować blenderem i umieścić na około 30 minut w zamrażarce.
Krok 3
Do szklaki ostrożnie i delikatnie (tak aby utworzyły się warstwy) wlewać kolejno milkshaki: borówkowego, malinowego, bananowego.
Krok 4
Wierzch udekorować owocami i czekoladowymi gwiazdkami MilkyWay (ewentualnie kawałkami batonika MilkyWay).