Beza Pavlova
Składniki
Beza
- 6 białek
- 350 g cukru
- 1 łyżka soku z cytryny
Krem
- 500 ml śmietany kremówki
- świeże owoce- polecam kiwi, maliny
Przygotowanie:
Krok 1
Najpierw ubijamy białka.
Krok 2
Kiedy będą białe dodajemy po łyżeczce cukier i miksujemy.
Krok 3
Pod koniec dodajemy sok z cytryny.
Krok 4
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia lub matą teflonową.
Krok 5
Wyłożyć na niego masę białkową.
Krok 6
Wstawić do nagrzanego do 180ºC piekarnika i po 5 minutach przykręcić temperaturę do 150ºC. Najlepiej piec na drugim od góry ruszcie i nie otwierać piekarnika !!
Krok 7
Piec 1,5 godziny.
Krok 8
Studzić w uchylonym piekarniku.
Krok 9
500 ml śmietany kremówki- ubijamy i wykładamy na ostudzoną bezę
Krok 10
dekorujemy owocami