Pudding z kaszy gryczanej z dodatkiem musu mango i borówkami
Składniki
- 1 szklanka kasza gryczana niepalona
- 2 szklanki przegotowanej wody
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 szt dojrzały banan
- 1 szt dojrzałe mango
- 1 szklanka borówek
- krople kilka ekstraktu waniliowego
Przygotowanie:
Krok 1
Wieczorem odmierz szklankę kaszy gryczanej niepalonej, wsyp ją do miski, zalej ciepłą, przegotowaną wodą (dwa razy więcej wody niż kaszy), dodaj łyżkę soku z cytryny i… pójdź spać:) Reszta zrobi się sama. Następnego dnia rano dokładnie wypłucz kasze na sitku pod bieżącą wodą i…zabierz się za owoce:)
Krok 2
Mango obieramy ze skórki, kroimy, blendujemy na mus. Borówki myjemy. Banana obieramy ze skórki i wrzucamy do blendera razem z namoczoną przez noc kaszą. Całość dokładnie blendujemy, aż uzyskamy gładka konsystencję. Potem pozostaje nam tylko przełożyć kaszę z bananem do szklanki/pucharka/talerza, polanie musem i posypanie borówkami. Pychaaaa!!!!!