Ryż bananowo – kokosowy

Dodany przez: widzimrka (więcej moich przepisów)

Ryż bananowo - kokosowy to pyszna propozycja na słodko. Możesz go zjeść na śniadanie lub jako deser. Ryż bananowo - kokosowy dodaje sił i pobudza do działania.
Obejrzane: 303
Porcje: 4
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 150 g ryżu jaśminowego
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 250 ml wody
  • 1 szczpyta soli
  • 2 banany

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Ryż przepłukać i włożyć do garnka. Wszystko zalać mlekiem i wodą. Posolić i gotować na bardzo małym ogniu, aż będzie całkowicie miękki.

Krok 2

Na koniec dodać pokrojone banany. Rozgnieść je widelcem i potrzymać chwilę na małym ogniu. Następnie dobrze wymieszać.

Krok 3

Podawać na podwieczorek lub śniadanie - udekorowane plasterkami banana i zmieloną kawą lub kakao.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×