Zielony koktajl zdrowia
Składniki
- 1 szklanka mleka
- 1 szpinaku
- 5 szt daktyli
- 5 szt rodzynek
- 1 łyżka siemienia lnianego
- 1 łyżka ostropestu
- 3 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki płatki jaglane
- 2 łyżki płatki orkiszowe
- 1 łyżka pestki z dyni
- 1 łyżka pestki ze słonecznika
- 2 łyżki prażonych jabłek
- 1 truskawek
- 1 łyżka miodu
- 1 jarmużu
- 2 łyżki płatki śniadaniowe z błonnikiem i algami
Przygotowanie:
Krok 1
Składniki: Mleko bez laktozy(albo opcjonalnie kefir lub jogurt naturalny), szpinak Fit&Easy, daktyle, rodzynki,siemię lniane(pamiętam,aby świeżo go zmielić bo po 3 dniach się utlenia i traci swoje właściwości), ostropest(także musi być zmielony,zbawienny dla osób pozbawionych woreczka żółciowego, ma bardzo pozytywny wpływ na naszą wątrobę), płatki owsiane, płatki jaglane, płatki orkiszowe, pestki z dyni oraz ze słonecznika, jabłka(daję czasami też jabłka własnoręcznie uprażone z cynamonem), truskawki, 1 łyżka dowolnego miodu ,jarmuż Fit&Easy i na koniec wielozbożowe płatki śniadaniowe z błonnikiem i algami.