Królewska surówka Szamana
Składniki
- 1 opakowanie Szpinak
- 50 ml Oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka Musztarda
- 4 ząbki Czosnek
- 2 Cytryna
- 1 łyżeczka soli
- 200 g Filet z kurczaka
- 1 szt Papryka
- 1 opakowanie Rukola
- 1 puszka Ogórki kiszone
- 1 puszka Groszek zielony
- 4 Pomidor
Przygotowanie:
Krok 1
Na spód dużej miski rozkładamy liście szpinaku a następnie dodajemy dodatki czyli pomidory, paprykę, groszek i tak dalej. W między czasie gotujemy kurczaka. Po ugotowaniu kroimy w kostkę najdrobniej jak tylko się da i wrzucamy do miski.
WSZYSTKO MIESZAMY
Krok 2
Sos:
Wlewamy oliwę z oliwek do osobnego pojemnika, dodajemy sok z cytryny, łyżkę musztardy, oraz przegniatamy czosnek, dodajemy sól. Całość dokładnie mieszkamy i wylewamy sos winegret na uprzednio zrobioną surówkę.
Całość dokładnie mieszkamy i odstawiamy do lodówki na ok 40 minut
W smaku rewelacja. Polecam