Grillowany stek z rozbefu

Dodany przez: Julita Strzałkowska (więcej moich przepisów)

Gorąco polecam steki z rozbefu, wyśmienita alternatywa dla polędwicy
Obejrzane: 3700
Porcje: 1
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 gruby 4cm stek wyciety z rozbefu
  • sól
  • pieprz

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Mięso myjemy, odkrajamy od kości i oczyszczamy z błonek formujac kształt steka. Nie doprawiamy, posolona na tym etapie wołowina robi się twarda!

Krok 2

Na bardzo rozgrzanej patelni grilowej układamy mięso. Jeśli chcemy mięso średnio wypieczone grilujemy steka po 4min z każdej strony

Krok 3

Po zdjęciu mięsa na talerz ( najlepiej gorący) posypujemy je solą i pieprzem. Smacznego

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×