Pstrąg z grilla

Dodany przez: Matka Zywicielka (więcej moich przepisów)

Prosty przepis, dzięki któremu urozmaicisz spotkania przy grillu, bo ile można jeść kiełbasę i karkówkę?
Obejrzane: 739
Porcje: 1
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 pstrąg
  • 1 limonka
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki masła
  • 3 szczypy grubej soli
  • 1 ząbek czosnku

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Rozpalić grill

Krok 2

Spory kawałek folii aluminiowej polać oliwą i posypać solą, na tym ułożyć rybę.

Krok 3

Do środka ryby włożyć cząstkę limonki, łyżeczkę masła, i 2-3 plasterki czosnku.

Krok 4

Wierzch ryby posolić, ułożyć na nim limonkę, czosnek, polać oilwą i położyć łyżeczkę masła.

Krok 5

Szczelnie zawiniętą w folię rybę piec na grillu przez około 25 minut.

Krok 6

Podawać z ulubionymi, prostymi dodatkami takimi jak pomidory, ogórki gruntowe, sałata z sosem miodowo musztardowym...

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×