Pstrąg z grilla
Składniki
- 1 pstrąg
- 1 limonka
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki masła
- 3 szczypy grubej soli
- 1 ząbek czosnku
Przygotowanie:
Krok 1
Rozpalić grill
Krok 2
Spory kawałek folii aluminiowej polać oliwą i posypać solą, na tym ułożyć rybę.
Krok 3
Do środka ryby włożyć cząstkę limonki, łyżeczkę masła, i 2-3 plasterki czosnku.
Krok 4
Wierzch ryby posolić, ułożyć na nim limonkę, czosnek, polać oilwą i położyć łyżeczkę masła.
Krok 5
Szczelnie zawiniętą w folię rybę piec na grillu przez około 25 minut.
Krok 6
Podawać z ulubionymi, prostymi dodatkami takimi jak pomidory, ogórki gruntowe, sałata z sosem miodowo musztardowym...