Pasta z pstrąga
Składniki
- 100 g wędzonego pstrąga
- 80 g naturalnego serka
- 70 g pieczarek
- 6 łyżek natki pietruszki
- sok z cytryny
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Krok 1
Pieczarki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Masło rozpuszczamy na patelni. Podsmażamy na nim pieczarki. Dodajemy 4 łyżki posiekanej natki pietruszki i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Przesmażamy pieczarki, tak aby odparowała z nich woda. Pstrąga dzielimy na mniejsze części i wrzucamy do miseczki. Dodajemy naturalny serek - typu Philadelphia, ostudzone pieczarki i resztę posiekanej (świeżej) natki pietruszki. Mieszamy. Przyprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Pamiętajmy jednak, żeby nie przesadzić z przyprawami, bo dodawaliśmy je również do pieczarek. Smacznego!
Krok 2
Więcej smakowitości na http://panismaczna.com i http://fb.com/PaniSmaczna. Zapraszam !