Letnia kanapka z tapenadą
Składniki
- 1 okrągły chlebek
- 0.5 opakowania kaparów
- 15 czarnych oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 5 suszonych pomidorów w oliwie
- 1 ser mozarella
- 8 wędzonych plasterków wędliny
- 1 cukinia
- 5 pomidorków cherr
- 1 kremowy serek
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 pęczek pietruszki
Przygotowanie:
Krok 1
1. Zblenduj oliwki, kapary, czosnek, sok z cytryny, pietruszkę na gładką masę.
Krok 2
2. Wydrąż chlebek z miąższu.
Krok 3
3. Pozmaruj brzegi tapenadą i serkiem.
Krok 4
4. Wyłóż chlebek wędliną, następnie warstą cukinii, pomidorów, mozarelli, pomidorów suszonych, cukinii, tapenady – zawiń końcówką wędliny i posmaruj serkiem aby piętka dobrze przywarła.
Krok 5
5. Przekrój w poręczne kawałki i pakuj się do wyjścia