Tosty z kaszanką
Składniki
- 2 duże kromki ulubionego chleba
- 1 kaszanka (ja użyłam ok 15 cm kawałka)
- 1 mała cebula
- 1 ogórek konserwowy
- parę liści świeżego majeranku
- parę ziaren czerwonego pieprzu (opcjonalnie)
- sól
- pieprz
- olej rzepakowy
Przygotowanie:
Krok 1
Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na oleju, dodajemy do niej pokrojoną w mniejsze kawałki kaszankę (bez skóry), smażymy 2 minuty. W międzyczasie na drugiej patelni rumienimy na niewielkiej ilości oleju, kromki chleba. Wykładamy na nie usmażoną kaszankę, posypujemy pokrojonym w drobną kostkę ogórkiem, paroma listkami majeranku i ziarnami czerwonego pieprzu, solą i ewentualnie świeżo zmielonym pieprzem.