MAKARON RAZOWY ZE SZPINAKIEM I ORZECHAMI WŁOSKIMI
Składniki
- 100 g makaronu razowego spaghetti
- 200 g świeżego szpinaku
- 50 g sera typu feta
- 2 łyżki orzechów włoskich
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek rafinowanej
- sól sodowo-potasowa
- pieprz
- natka pietruszki
Przygotowanie:
Krok 1
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Krok 2
Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek, podsmaż delikatnie czosnek pokrojony w plastry, dodaj umyte listki szpinaku.
Krok 3
Smaż całość przez 30 sekund, dodaj orzechy i pokrojony w kostkę ser feta. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Ugotowany makaron wymieszaj ze szpinakiem, fetą i orzechami. Posyp po wierzchu świeżo posiekaną natką pietruszki.