Penne z ragu z kurczaka
Składniki
- 300 g makaronu penne
- 200 g piersi z kurczaka
- 180 g przecieru pomidorowego
- 100 g cukinii
- 80 g szpinaku
- 50 g parmezanu
- 20 g cebuli
- 20 g oliwy z oliwek
- 1 garść natki pietruszki
Przygotowanie:
Krok 1
Wstaw sporą ilość wody na makaron. Nie musisz dodawać oliwy, ani oleju. Dzięki pszenicy durum makaron Barilla nie będzie się sklejał. Pamiętaj, by posolić wodę dopiero, gdy ta zacznie wrzeć, a dopiero później wrzucić makaron.
Krok 2
Pokrój na kawałki mięso z kurczaka i podsmaż w dwóch łyżkach oliwy. Dodaj cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dopraw odrobiną soli i pieprzu.
Krok 3
Dodaj cukinię, przecier pomidorowy i duś przez 3 minuty.Maksymalnie zwiększ temperaturę i dodaj szpinak.
Krok 4
Wymieszaj makaron z sosem i z natką pietruszki.Gotowe! Możesz podawać!