Spaghetti z jarmużem w białym sosie serowym
Składniki
- 250 g makaronu
- 150 g jarmużu fit&easy
- 1 szt czerwonej cebuli
- 150 g pomidorków koktajlowych
- 100 g ser pleśniowy typu blue
- 100 g szynka bresaola
- 250 ml śmietana 30%
- 4 łyżki parmezanu
- 2 łyżki masła klarowanego
- 3 szt ząbki czosnku
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 szczpyta pieprzu
- 2 szczypty soli
- 1 szczpyta rozmarynu
Przygotowanie:
Krok 1
1)Ser pleśniowy rozpuścić w śmietanie, dodać sok z cytryny, sól i biały pieprz
2) Na patelni rozpuścić masło klarowane, dodać cebulę czerwoną, czosnek , przyprawić pieprzem i solą , gdy się zarumieni dodać jarmuż i poddusić do miękkości
3) Pomidorki koktajlowe przyprawione rozmarynem włożyć do nagrzanego piekarnika (180o) i piec 10 min.
4) Szynkę włożyć do do nagrzanego piekarnika (180o) i piec 3 min
5) Makaron spaghetti ugotować al dente
6) Ugotowany i odcedzony makaron ułożyć na talerzu, dodać szynkę, pomidorki koktajlowe oraz jarmuż całość polać sosem serowym oraz posypać płatkami parmezanu