Sycąca sałatka z uszkami z pieczarkami, pomidorkami koktajlowymi, świeżym szpinakiem i talarkami z oliwek
Składniki
- 20 szt • Oliwki – 20 szt.
- 1 opakowanie Pomidorki koktajlowe – 1 opakowanie
- 0.5 opakowania • Świeży szpinak – 1/2 opakowania
- 1 opakowanie • Uszka z pieczarkami JAWO 1 op.
- 50 ml Ocet winny 50 ml •
- 150 ml • Oliwa z oliwek 150ml •
- 2 łyżki Musztarda 2 łyżki •
- 2 ząbki Czosnek 2 ząbki
- 1 szczpyta • Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Krok 1
Przygotowanie:
Uszka ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. W tym czasie umyj liście szpinaku, pokrój pomidorki na połówki, a oliwki w talarki. Na duży płaski talerz wyłóż liście szpinaku, następnie na szpinak wyłóż ugotowane uszka, pomidorki i oliwki. W osobnym naczyniu przygotuj sos – wymieszaj dokładnie wszystkie składniki sosu i polej nim ułożoną na talerzu sałatkę.
Wskazówka: Aby uzyskać jeszcze bardziej sycące danie, sałatkę można serwować z sosem śmietanowo-ziołowym, oprószoną tartym serem żółtym. jawo.pl Gotowe! Smacznego!