Makaron z cukinią i serem tofu
Składniki
- 21 szt makaronu pełnoziarnistego duże muszle
- 4 szt cukinii
- 25 dkg sera tofu
- 3 szt cebulek dymek
- 10 dkg startego sera mozzarelli light
- 1 świeże zioła: bazylia, kolendra
- 15 dkg masła wegańskiego
- przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Przygotowanie:
Krok 1
1. Gotujemy makaron.
Krok 2
2. Podsmażamy dymki na maśle wegańskim, dodajemy startą cukinię, czekamy aż całość odparuje, przyprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową i posiekaną świeżą kolendrą.
Krok 3
3. Kroimy tofu w niewielkie kawałki.
Krok 4
4. Wypełniamy muszle masą z cukinii i kawałkami sera tofu.
Krok 5
5. Nadziane muszle posypujemy startą mozzarellą.
Krok 6
6. Układamy muszle na blasze i podpiekamy przez 10 min w ok. 150 stopniach.
Krok 7
7. Muszle dekorujemy świeżą bazylią.
Krok 8
8. Zajadamy się!